Ο ΠΑΟΚ χαριζει ζωη

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να χαρίσετε ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» στις 16 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ (13:00-22:00) καλεί όλο τον κόσμο να σταθεί έστω για 5 λεπτά στο περίπτερο του Συλλόγου και να δώσει ένα μικρό δείγμα το οποίο μπορεί να γίνει με μόνο λίγο σάλιο σε μία απλή μπατονέτα!

Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Στις 15 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 32.000.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη  Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association) ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το Κέντρο

Το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) -«Χάρισε Ζωή» είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών που μέσω της εκτεταμένης δικτύωσης του (>85 συνεργαζόμενοι «κόμβοι προσέλκυσης») εγγράφει δότες από όλη την Ελλάδα (>1.500 δότες/ μήνα) και έχει αναπτύξει τις αναγκαίες δομές ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, και προς όφελος των ασθενών παγκοσμίως, τόσο το δικό του μητρώο (>55.000 δότες) όσο και το εθνικό μητρώο. Το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» σήμερα προσφέρει μοσχεύματα σε ασθενείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Κάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα:

Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση) και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο,  ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.

– ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», www.xarisezoi.gr

– World Marrow Donor Association:  www.wmda.org, www.worldmarrowdonorday.org

«Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο»