Όραμα

Όταν ο θρυλικός Μπιλ Σάνκλι περιέγραφε το ποδόσφαιρο σαν ένα ζήτημα μεγαλύτερο από τη ζωή και το θάνατο, απέδιδε με πολύ γλαφυρό τρόπο την πραγματική εμβέλεια που έχει ο «βασιλιάς των σπορ» στην κοινωνία. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το ποδόσφαιρο το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.

Οι ίδιοι λόγοι είναι που κάνουν το PAOK Action τη μεγάλη κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που με αφετηρία τη δυναμική του ποδοσφαίρου, ξεκινά με μοναδικό στόχο να εμπνεύσει και να ενώσει τον κόσμο, σχεδιάζοντας έναν καλύτερο κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει πίσω στην κοινωνία, ένα μέρος από όσα οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι προσφέρουν στον σύλλογο του ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, το PAOK Action είναι πολλά περισσότερα από μια οργανωμένη συλλογική δράση: ένας σύγχρονος τρόπος ζωής με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την κοινωνικό σύνολο.

Γιατί για τον ΠΑΟΚ είναικάτι περισσότερο από τα
90 λεπτά ενός αγώνα!

Όλοι μαζί ενωμένοι για ένα μεγάλο σκοπό

Στόχος του PAOK Action δεν είναι μόνο να προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη. Βαθύτερος σκοπός αποτελεί η ανάδειξη της συνεργατικότητας, της προσφοράς στο κοινό καλό, αλλά και της πίστης ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι.

Μέσα από το PAOK Action θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα για να διεκδικήσουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για κάθε οικογένεια, να γνωριστούμε καλύτερα ξεκινώντας από την πιο μικρή γειτονιά και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ως «συμπαίκτες» στο ίδιο το ντέρμπι της ζωής.

Κάτω από τις κοινές μας πολιτιστικές αξίες, την αμοιβαία αγάπη για την κληρονομιά των προγόνων μας και την ανάγκη για ένα καλύτερο κόσμο, αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και γινόμαστε όλοι ίσοι για να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο!

PAOK Action και το EFDN

To PAOK Action αποτελεί βασικό μέλος του EFDN – European Football of Development Network – που έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να υποστηρίξει όλους τους επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ώστε να αναπτύξουν την κοινωνική τους δράση. Ανάγοντας το ποδοσφαίρου σε βασικό «εργαλείο» για τη διαμόρφωση μιας κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, το PAOK Action επιχειρεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο περιβάλλον διαβίωσης για όλο τον κόσμο.

Το PAOK Action και οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

Το πρόγραμμα για την Αειφόρο Ανάπτυξη του 2030, που υιοθετήθηκε από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 2015, αποτελεί ένα κοινό σχέδιο για την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η δυναμική του ποδόσφαιρου αποτελεί αποτελεσματικό «μοχλό» για την επίτευξη των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης και της θετικής αλλαγής που επιχειρεί να φέρει στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Ισότητας των φύλων, της Εργασίας, της κατάργησης των Κοινωνικών Ανισοτήτων, της Υπεύθυνης Ανάπτυξης και Παραγωγής, της Κλιματικής Αλλαγής και της Παγκόσμιας Ειρήνης. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει μαζί με άλλα κορυφαία Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κλαμπ σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, θέτοντας σε προτεραιότητα την ελληνική κοινωνία μέσα από το στρατηγικό σχέδιο δράσης του PAOK Action. Ένα όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, που αξίζει όλοι να δουλέψουμε για να γίνει πραγματικότητα.