ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προφυλάσσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά

Η διάσωση του πολιτισμού και των πολιτιστικών μνημείων αποτελεί πρωταρχικό στόχο του PAOK Action. Μέσα από στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης και άλλους αρμόδιους φορείς, αγωνιζόμαστε για την προστασία των ιστορικών μνημείων της πόλης από τα graffiti και τους βανδαλισμούς, έχοντας ως «εργαλεία» την εκπαίδευση, τη σωστή ενημέρωση και την Παιδεία.

Με τη συμμετοχή σύσσωμων των ανθρώπων του συλλόγου και των εθελοντών, οι πρωτοποριακές κινήσεις του PAOK Action προωθούν με δυναμικό τρόπο την προστασία και την προβολή των σημαντικότερων πολιτιστικών σημείων αναφοράς της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας παράδειγμα για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος μας είναι η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης να επιστρέψει αναλλοίωτη πίσω στους κατοίκους της πόλης. Μέσα από  δημιουργικές και συλλογικές ενέργειες με «όχημα» την εμβέλεια του ποδοσφαίρου, το PAOK Action στέκεται δίπλα στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να στηρίξει το τεράστιο υπόβαθρο της πόλης στη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την παράδοση.

Εκείνο που τίθεται σε πρώτη θέση μέσα από το PAOK Action, ωστόσο, είναι η ίδια η δύναμη της γειτονιάς. Η ενέργεια των απλών ανθρώπων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν το καθημερινό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας ξανά τον «σπόρο» του πιο πολύτιμου πολιτισμικού καρπού: αυτόν της λαϊκής κληρονομιάς.