ΟΡΑΣΗ

Η στενή και μακροχρόνια συνεργασία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης και πολλούς άλλους συλλόγους που εργάζονται για την βελτίωση της καθημερινότητας και την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέσα από τις οργανωμένες δράσεις του PAOK Action.

Μια σειρά από ενέργειες όπως οι εργασίες συντήρησης, προμήθειας υλικών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για τη στήριξη της Σχολής Τυφλών, μέχρι την προσπάθεια διάδοσης και καθιέρωσης του “Ποδοσφαίρου Τυφλών”, ενός αγαπημένου αθλήματος, που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από τους παίκτες, επιβεβαιώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο όταν θέλεις να ακολουθήσεις αυτό που αγαπάς!

Στόχος του PAOK Action είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, αλλά συγχρόνως και η καταπολέμηση των στερεοτύπων που αποτελούν εμπόδιο για της εξέλιξη της κοινωνίας μας. Έχοντας ως αφετηρία το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για ίσες ευκαιρίες, δίνουμε προτεραιότητα στην “προσβασιμότητα” όλων των ανθρώπων, κάνοντας την αρχή με την εγκατάσταση ειδικών συσκευών σε σηματοδότες στο γήπεδο της Τούμπας αλλά και στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με μεγάλη ευαισθησία και πίστη στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων για ίση μεταχείριση και πρόσβαση σε ευκαιρίες, βρισκόμαστε δίπλα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του PAOK Action, επιβεβαιώνοντας ότι το πραγματικό βλέμμα των ανθρώπων είναι με τα μάτια της ψυχής.